İş İlanı Nasıl Hazırlanır?

İşe alım süreci sadece işe başvuranlar için değil, işverenler için de önemli bir konudur. Tecrübeli ve yetenekli kişilere olan ihtiyacın her geçen gün arttığı teknololji ve bilgi çağında artık şirketler alışılagelmiş iş ilanlarının dışında farklı ve renkli ilanlar yayınlamaya başladılar. Son dönemde yayınlanan iş ilanlarında akıcı ve yarartıcı yaklaşımlar kullanılmaktadır. İşte iş ilanı nasıl hazırlanır sorunuza cevap…

Etkili Bir İş İlanı Nasıl Hazırlanır?

  • Sade
  • Akıcı
  • Duygusal ifadelere yer veren
  • İmla kurallarına uygun
  • Açık ve net
  • Kurumsal kimliğin vurgulandığı ilanlar olmalıdır.

İş İlanı Hazırlarken Bu Dört Unsur Göz Önünde Bulundurulmalıdır:

  • İlanınız dikkat çekmeli
  • İstek uyandırmalı
  • İlgi çekici ve harekete geçirici olmalı
  • İlan başlığı dikkat çekici olmalı

AIDA Formatına Uygunluk: AIDA (Attention, Interest, Desire, Action: Dikkat, İlgi, İstek Aksiyon) büyük ölçüde pazarlama ve reklamcılık alanında uygulansa da iş ilanında da uygulandığında nitelikli adayların başvuru oranlarını arttıracaktır ve kısa sürede istenilen sonucu elde edecektir.

Özgeçmişlerin bir dakikadan kısa sürede incelendiği günümüzde iş ilanları da adaylar tarafından çok kısa süre içerisinde incelenmektedir.

İlanlar ne okumayı zorlaştıracak uzunlukta ne de özensizlik hissi uyandıracak kısalıkta olmalıdır. Pozisyon hakkında net bilgiler içermelidir. Eğer spesifik çalışma koşulları varsa ilanda belirtilmelidir.

İş Başvurularınıza Neden Geri Dönülmüyor?

Günlerce, aylarca iş aramak, sayısız ilana başvurmak ve hiçbirinden dönüş alamamak son derece zorlu ve yıpratıcı bir süreçtir. Başvuru yapılan sayısız ilan nasıl değerlendiriliyor ve neden geri dönüş alınamıyor.

İlanda istenilen bilgilerin CV’deki ile örtüşmemesi. Örneğin bir şehir için verilen ilana başka bir şehirden biri başvuruda bulunuyorsa çok büyük ihtimalle ilk etapta elenir.

İstenilen eğitim kriterleri, yaş, deneyim gibi unsurların bir ya da birkaçı eksik ise elenebilir.

Adayda Aranacak Nitelikler

Öğrenim, deneyim, yabancı dil, askerlik, cinsiyet, yaş kıstası, ikamet, ehliyet, bilgisayar bilgisi, analitik düşünce, sorumluluk sahibi, seyahat engeli, iletişim yeteneği, iş idaresi gibi nitelikler aranmaktadır.

İş İlanına Başvuru Yaparken

Bir iş ilanına başvuruda bulunurken ilk yapılacak şeylerden biri ilan veren firmanın web sitesine veya hakkında çıkan yorumlara bağlı olarak değişmektedir. Kişilerin başvuru yapmadan önce firmayı genel itibariyle incelemesi ve web sitelerine göz atması gerekebilir. Artık hemen her şeyi rahatlıkla internette sorgulayarak edindiğimiz sonuçlar çerçevesinde genel düşüncelere ve yargıya varırız. Bu nedenle iş ilanına başvurmadan önce adayların firma profiline, internetteki PR gücüne bakılarak ilan başvurusunda bulunulabilir.

Eğer yenilikçi vizyon sahibi bir şirketseniz ya da kendinizi iyi ve kurallara uygun ifade edebilecek ve farklılıklarınızı en kısa şekilde ve en kısa zamanda ortaya koymayı becerebilen bir profesyonel iseniz aradığınız profesyonel çalışanı ve aradığınız size en uygun işi çok kısa zamanda doğru değerlendirmeler ve yönergelere uyarak elde edebilirsiniz.

Çeviri Çözümleri

İ.K Departmanı

İlgili Makaleler