Neden İngilizce Öğrenmeliyiz?

Bugün küresel anlamda ortak bir dil olarak kabul edilen İngilizce, bilim, havacılık, bilgisayar, diplomasi, ticaret ve turizm gibi pek çok alanın dilidir. İngilizce bilmek, ülkenizdeki çok uluslu bir şirkette iyi bir iş bulma, yurt dışında iş bulma veya kariyer hedeflerinize ulaşabilme gibi ideallerinizi gerçekleştirebilme şansınızı arttırır. Aynı zamanda İngilizce uluslararası iletişim dili, medya ve internet dilidir. Bu nedenle İngilizce öğrenmek sosyalleşme ve eğlence için olduğu kadar, kariyer ve iş için de önemlidir.

Daha geniş çerçeveden bakacak olursak, İngilizce dünyada en çok konuşulan dil olmayabilir, ancak 53 ülkenin resmi dilidir ve dünya genelinde anadil olarak yaklaşık 400 milyon insan tarafından konuşulmakta ve genel olarak İngilizce bilenler de yaklaşık 1.8 milyar kişi tarafından konuşulmaktadır. İngilizce konuşabilmek, sadece ana dili İngilizce olanlarla iletişim kurabilmek değildir, aynı zamanda başka ülkeden biriyle veya kurumsal olarak iletişim kurmak istemeniz halinde de aracı olarak yardımınıza yetişecektir…

İngilizce öğrenmek zor ve bir o kadar da zaman alıcı görünse de, bir o kadar da değerli ve birçok fırsatı da beraberinde getirir. Örnek verecek olursak, çoğumuz Amerikan ya da İngiliz yapımı filmler izlemeyi severiz, ancak altyazıları takip ederken filmin önemli kısımlarını kaçırma sorunuyla karşı karşıya kalabiliriz. “Filmi mi, altyazıyı mı takip edeceğim?” sorunundan kurtulmak istiyorsanız, İngilizce öğrenmeniz size çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, tatil yaparken farklı ülkelerden insanlarla karşılaşma ihtimalimiz olasıdır ve birçoğumuz bu insanlarla iletişim kurma isteği içerisinde oluruz. Hepimizin ortak dili olan İngilizceyi bilmemiz bu insanlarla iletişim kurmamıza olanak sağlayacaktır.

İngilizce aynı zamanda İnternet’in dilidir. Birçok web sitesi İngilizce olarak yazılmıştır. İngilizce bilmeniz bu sitelerin içeriğini anlayabilmenize ve bunun doğrultusunda ilgili web sitelerinden aramalar yapabilmenize, yabancı yayınları ve haber sitelerini ana dillerinde takip edebilme imkanı sağlar…

İngilizce öğrenerek, diğer kültürler hakkında da bilgi sahibi olma şansınız vardır. Sizinkinden farklı değerlere, alışkanlıklara ve yaşam biçimine sahip kültürlerle tanışarak kendinize yeni bir ülkenin kültürünü de katabilirsiniz.

Sözün özü, dünyanın ortak dili olan İngilizceyi biliyor olmamız demek, eğitim, kültür ve sanat, iş dünyası, bilim, internet, turizm ve ticaret gibi pek çok alanda hayata bir sıfır önde başlıyor olmamız demektir. Unutmamak gerekir ki bir dil bir insan, iki dil iki insandır. Tüm dünya tarafından ortak bir dil olarak kabul edilen İngilizceyi öğrenerek ikinci bir kimliğe sahip olmayı kim istemez ki?

İngilizce tercüme, İngilizce çeviri ve İngilizce yeminli tercüme hizmetlerimiz hakkında bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ve 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler