ÖSYM 2024 Yılı Sınav Takvimi

ÖSYM 2024 yılı sınav takvimi, yıllık ortalama 10 milyondan fazla adayın katılımı ile dünyada en büyük ölçekli sınav merkezi olan ÖSYM misyon olarak adil ölçme, seçme, yerleştirme yapan, güvenilir bir kurum olma yolunda ilerlemeyi seçmiştir.

Milyonlarca adayın meslek hayatında ve eğitim hayatında büyük önem arz eden bir kurum olan ÖSYM tarafından bir yıllık bir takvim süresince çok sayıda sınav düzenlenmektedir. Bir ya da birkaç aşamalı olarak düzenlenen sınavlar ilköğretim düzeyinden meslekte uzmanlık ya da kamu kurum sınavlarına kadar hayatın her alanında karşımıza çıkabilecek sınavlar düzenlemektedir.

Milyonlarca aday tarafından tercih ettiği sınava göre ÖSYM sınav takvimi ve başvuru koşulları ile ilgili bilgiler yakından takip edilmektedir. Sadece sınavları düzenlemek değil sınav başvuru koşulları, sınav giriş yerleri, sınav sonuçları, yerleştirme ya da atama sonuçları ve daha birçok konuda baştan sona tüm detay ve bilgilerin bulunduğu kurum olan ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) çeşitli dönemlerde sınavlar düzenler, duyurular yapar.

ÖSYM 2024 Yılı Sınav Takvimi

Her yıl KPSS, ALES, TUS, YDS, YKS, DGS gibi sınavlar başta olmak üzere tüm sınavlarda duyuru yaptığı gibi bu yıl düzenlenecek olan ve milyonlarca adayın heyecanla beklediği yeni sınav takvimini ve yapılan değişiklikleri açıkladı.

YKS Takvimi

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) olarak adlandırılan ve üniversite eğitim hayatının başlangıcı olan sınavın 1. oturumu olan TYT 08 Haziran 2024 tarihinde, 2. oturum olan ve dil sınavı ile birlikte düzenlenecek olan AYT 09 Haziran 2024 tarihinde ve 3.oturum olan YDT de 09 Haziran 2024 gerçekleştirilecek. YKS sınav başvuruları 01 – 26 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Yapılacak olan YKS sınav sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacaktır.

KPSS Takvimi

2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı olan KPSS oturumları A grubu ve öğretmenlik için Genel Yetenek ve Genel Kültür Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz 2024 tarihinde ve A grubu ve öğretmenlik alan bilgisi sınavı 1. gün oturumu 20 Temmuz 2024, 2. gün oturumu 21 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

ALES Takvimi

Akademik kariyer amaçlayan adayların başvuruda bulunduğu sınav olan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar 10 Mayıs 2024 ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyecekler. 28 Temmuz 2024 tarihinde 2. basamağının düzenleneceği ALES 2 sınav sonucu 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. 17 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek ALES 3 sınav sonuçları ise 06 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak.

YDS Takvimi

Yabancı dil eğitimi almak ve kariyerine bu yönde devam etmek isteyen adayların tercihi olan YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 3 oturumdan oluşmaktadır. 1. oturumu 24 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek olan YDS 1. basamak sınav sonuçları  25 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak. 03 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan YDS 2. basamak sınav sonuçları ise 22 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak.

Sınavlar okuma yazmaya başladığımız ilk günden itibaren tercihlerimiz doğrultusunda hayatımızın her alanında ve her döneminde yer alıyor. Uzun hazırlanma maratonları, öğrenme teknikleri, başarı stratejileri, tercihler, sonuçlar, başvuru yerleri hayatımızın en kritik konuları arasında yer alıyor. Tüm gelişmeler ve detaylı sınav takvimi ÖSYM’nin kendi internet sayfasında yer almaktadır.

DGS Takvimi

İki yıllık ön lisans programında eğitim gören ve programı dört yıllık lisans düzeyine yükseltmek isteyen adayların tercihi olan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek olup sonuçlarının ise 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanması bekleniyor.,

ÖSYM Tarafından Düzenlenen Sınavlar

Sayıştay Eleme Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı

TUS Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

STS Tıp Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı

YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı

MSÜ Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı

DİB-MBSTS Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı

MEB-EKYS Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı

Sayıştay Yazılı Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavı

ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DGS Dikey Geçiş Sınavı

KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı

EUS Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUS Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

STS Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı

YDUS Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

Sınav tarihlerinde yapılabilecek değişiklik ve güncellemeleri takip edebilmek için tıklayınız…

KPSS sınavı hakkında merak ettikleriniz için tıklayınız…

İlgili Makaleler