Türklerin En Çok Ziyaret Ettiği Ülkeler

Birçok çeşitli nedene bağlı olarak bazen hayallerde başka gerçeklerde başka yerlere de olsa hemen herkes ilk fırsatta yurtdışı gezileri düzenleriz. Çok çeşitli konseptlerde çok farklı bütçelerde ama hemen herkese göre bir gidiş planı mevcuttur.
1. Vizeye Pasaporta İhtiyaç Duymadan Gürcistan İlk Sırada
Gürcistan, yakınlığı ve en büyük kolaylığı hem zaman hem de bütçe olarak yormayan Gürcistan Türklerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. 2010 yılında vize ve pasaport zorunluluğu kalkmadan önce 200.000 ziyaretçi sayısına zor ulaşan Gürcistan seyahatleri toplamda 1 milyon kişiye ulaştı.
2. Yunanistan ve Yunan Adaları İkinci Sırada
Yunan adaları hemen hepimizin dilindedir. Özellikle Ege sahillerinde yaşayanlar kolay ve hızlı bir şekilde vize alınmasından dolayı günübirlik geziler bile düzenlemektedir. Yunanistan ziyaretçi sayısı sadece 2016 yılında 786 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından ziyaret edildi.
3. Bulgaristan’dan Avrupa’ya Transit Geçişler ve Bulgaristan Gezisi
Kara sınırımızın bulunması, yakınlığı, kolay işlem sağlanması ve Avrupa’ya açılan kapı olması sebebiyle Bulgaristan Türkler tarafından ziyaret edilen 3. Ülke konumundadır.
4. Gönül Bağımızın Olduğu Almanya Akraba ve Gurbetçi Ziyareti
Almanya’da yaşayan 3 milyondan fazla Türk vatandaşının bulunması sebebiyle belki de Avrupa denilince akla gelen ilk ülke Almanya dördüncü sırada yer alıyor.
5. Fırsatlar Ülkesi ve Dünyanın Merkezi ABD 5. Sırada
Florida, Miami, New York, Los Angeles Türklerin en çok ziyaret ettiği eyaletler arasında yer alıyor.
6. ABD’den Sonra En Çok Gidilen Ülke İran
İran’a gitmek için vize gereksinimi olmaması bu sayıyı artırmada en büyük etkn elbette. Bunun yanı sıra sınır komşumuz olması da büyük etken. İran’a en çok kültürel geziler düzenlenirken, bununla birlikte eğitim ve ticari anlamda da çok sayıda giriş çıkış yapılmaktadır. Diğer vizesiz giriş yapılan birçok ülkede olduğu gibi İran’da da Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili tüm Türk vatandaşları 90 gün vizesiz seyahat edebilmektedir.
7. İtalya’yı Sanırım Kültürlerimiz Benzeşiyor Diye Bu Denli Talep Ediyoruz
İtalya derin tarihi, ılıman iklimi, Türkler gibi sıcak kanlı olmaları sanırım birçok Türkiye vatandaşı için İtalya’yı cazip kılan unsurların başında geliyor. Roma, Floransa, Vendeik, Milano, Napoli İtalya’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer almaktadır. Bunların dışında Vatikan Bölgesi de çok sayıda ziyaretçi çekmektedir. İtalya’ya vize almak diğer Schengen ülkelerine nispeten daha kolay prosedürlü ve daha hızlı alınıyor.
8. Kardeş Ülke Azerbaycan
Her yıl 200 binden fazla Türkiye vatandaşı Azerbaycan’a gidiyor. Ziyaretlerin büyük çoğunluğunu iş, eğitim, akraba ziyareti oluştursa da gezi amacıyla gidişler oldukça fazla. Başkent Bakü başta olmak üzere Sumqayıt, Mingeçevir, Gence en büyük ve en çok ziyaret edilen şehirleri olmakla birlikte Nahcivan Özerk Cumhuriyeti de Azerbaycan’a bağlıdır. Ayrıca Azerbaycan’a gitmenin en büyük nedenlerinden biri de sınır kapısında vize alınabiliyor olması.
9. Aşk ve Romantizmin Başkenti Paris
Aşk ve romantizm denilince akla ilk gelen Avrupa şehirlerinden biri olan Paris Türklerin en çok gitmek ve görmek istediği ülkeler arasında yer alıyor. Fransa sadece Paris ve sadece aşktan daha fazlası. Tarih, sanat, müzik kokan Eyfel Kulesi, Versay Sarayı, Notre Dame Katedrali, Bordeaux’un şarap bağları, Napolyon, Marie Antoinet ve Louvre Müzesi gibi doyumsuz güzellikleri ruhunuzu beslemeyi bekliyor.
10. Bağımsız Devletler Topluluğu ve Her Yıl 100 Bin Ziyaretçi
Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine Türkiye’den her yıl 100 binden fazla ziyaretçi gidiyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Ermenistan’ın içinde bulunduğu bu topluluk ülkelerinin birbirinden farklı vize ve prosedür uygulamaları mevcut.
11. Son iki Yıldır Tekrar Vize İsteyen Rusya
Vizesiz uygulamasıyla büyük dikkat çeken ve ayağımızın alıştığı Rusya son iki yıldır vize uygulamasına tekrar geri döndü. Türklerin en çok merak ettiği ve en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alan Rusya’ya olan ilgiyi vize alma zorunluluğu engelleyemeyecek gibi görünüyor.

Seyahat vizesi ve vize evrakları tercüme ve çeviri hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler