Sırpça Türkçe Çeviri ve Tercüme

Sırpça çeviri ve tercüme, Hint-Avrupa dil ailesinin Güney Slav kolunda yer alan Sırpça, Sırbistan Cumhuriyeti ve Kosova’nın resmi dilidir. Hırvatça, Karadağca ve Boşnakça ile birlikte Sırp-Hırvat dilinin standart bir biçimi olarak kabul görmektedir. Hem Latin alfabesi, hem de Kiril alfabesi ile yazılabilen bir forma sahiptir. Sırpça Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Hırvatistan’ın yanı sıra Romanya ve Arnavutluk’un belirli bölgelerinde de konuşulmaktadır.

Türkiye ile Sırbistan İlişkileri

Sırbistan Türkiye ilişkilerine baktığımızda ekonomik anlamda tekstil, sanayi ürünleri, kara taşıtları gibi ürünler ihraç edilen ürünler olurken, demir-çelik, plastik ve mamulleri, deri, kösele, vitaminler ithal ürünleridir. 1 Eylül 2010’da ise Türkiye-Sırbistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmıştır.

Sırbistan’da 50’yi aşkın Türk şirketi faaliyet göstermektedir. Türkiye’de ise 5 adet Sırp şirketi yer almaktadır.

Sırpça Çeviri ve Tercüme

Tüm bu ilişkiler bağlamında iki ülke arası iletişimin tıkanmaması adına Sırpça çeviri, Sırpça tercüme ye talep vardır. Hukuki, akademik, ticari, teknik vb. alanlarda Sırpça çeviri, Sırpça tercümeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Sırbistan’da öğrenimine devam etmek isteyen, Sırbistan’a gitmek üzere vize başvurusunda bulunan, Sırbistan vatandaşı olmak isteyen, orada ikamet etmek isteyen ya da orada evlenen veya sadece iş veya seyahat amaçlı Sırbistan’da bulunan kişilerin pasaport, kimlik, doğum belgesi, adli sicil kaydı, boşanma belgesi, evlilik belgesi, nüfus kayıt belgesi, diploma, transkript, öğrenci belgesi gibi evraklarının Sırpça çeviri, Sırpça tercümesine gerek duyulur. Bu tür belgeler aynı zamanda noter onayı veya yeminli kaşesi gerektiren belgelerdir bundan dolayı Sırpça yeminli tercüman tarafından yapılmalı, gerekli editler yapıldıktan sonra tasdike hazır bir biçimde düzenlenmelidir.

Sırpça Ticari Çeviri ve Tercüme

Sırbistan ile Türkiye arasındaki her türlü ticari ilişki, alışveriş vb. işlerde yıllık raporlar, mali raporlar, ithalat ve ihracat için gerekli belgeler, banka hesap özetleri, banka dekontları, sigorta poliçeleri, ticari yazışmalar gibi belgelerin Sırpçadan Türkçeye tercüme, Türkçeden Sırpçaya çeviri ilişkilerin güçlenmesi ve kopmaması adına büyük önem teşkil edecektir.

Aynı zamanda ithali ve ihracatı yapılan ürünlerin katalogları, kullanım kılavuzları, broşürler, patent gibi belgelerin çevirisine ihtiyaç duyulur. Sırpça teknik çeviri alanında uzman kişiler tarafından terminolojiye uyarak yapılmalıdır.

Hem kaynak dile hem erek dile hakim, iki ülke hukuk sistemi hakkında bilgi sahibi, terminoloji bilgisi iyi olan tercümanlar tarafından kanun ve yönetmelik, vekaletname, mahkeme kararı, dilekçe, sözleşme gibi belgelerin çevirisi de Sırbistan-Türkiye arasındaki hukuki ilişkilerin sağlam temeller üzerine atılması adına önemlidir.

Sırpça Tercüme Taleplerinizde Çeviri Çözümleri…

Çeviri Çözümleri kurulduğu zamandan bu yana belirli bir kalite politikası çerçevesinde, alanında uzman ekibiyle etik ilkelere uyarak, müşteri memnuniyetini hedef alarak ve her geçen gün kendini geliştirerek çalışmalarını sürdürmektedir.

Çeviri Çözümleri, Sırpça çeviri, Sırpça tercüme, Sırpça yeminli tercüme, Sırpça acil tercüme, Sırpça tercüman hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz  info@okeanostercume.com.tr adresimize mail gönderebilir, 0212 221 45 21 numaralı sabit hattımızdan ya da 0553 910 31 32 numaralı mobil / whatsapp / telegram hattımızdan bizlere kolaylıkla ulaşabilir, yetkili kişilerle görüşebilirsiniz.

İlgili Makaleler