Çilingoz Tabiat Parkı

Hafta sonu günübirlik kaçamağı Çilingoz Tabiat Parkı, doğayla iç içe, ekonomik ve huzur dolu bir kaçış noktası arıyorsanız, Çilingoz tam da aradığınız yer…

İstanbul Çatalca’da bulunan Çilingoz, şehirden iki saat uzaklıkta olsanız dahi, kendinizle baş başa kalabilmenin verdiği sakinlik buna değiyor.

Denizle ormanın, göl ile sazlıkların iç içe geçtiği bir cennet adeta…Doğasının güzelliği, koyun sakinliği ve temiz denizi her sene tatilcileri buraya çekiyor.

Burada çadır kurup kamp yapabilmeniz de mümkün, ancak dikkatli olun koyun güzelliğine kapılıp tüm yazı burada geçirmek isteyebilirsiniz.

Gelin şimdi bu doğa harikası koyu daha yakından tanıyalım.

Çilingoz Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

İstanbul’un 120 km uzaklığında Çatalca’nın Çilingoz adlı koyunda yer alıyor. Yeşil alan olarak yaklaşık 17 hektar alan yayılmış Çilingoz’a ulaşım ise oldukça kolay. E5 veya Tem otoyolunu kullanarak Çatalca’ya gitmeniz mümkün olduğu gibi, Çatalca girişinde yer alan tabelalarla Çilingoz Tabiat Parkına ulaşmanız mümkün.

Eğer Hasdal veya Anadolu yakasından seyahat edecekseniz İstanbul Havalimanı’na giden yolu takip ederek de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu yolu kullanmanız halinde Çatalca merkezine girmeden Saray’a doğru devam etmeniz gerekir. Böylece tabelaları görmeniz mümkün hale gelecektir.

Çilingoz Tabiat Parkı’nda Ne Yapılır?

Çilingoz’a gelen birçok kişi Çilingoz’a denizi için geliyor. Ormanla iç içe geçmiş denizinde çok ilerilere gidilmediği sürece keyifli bir yüzme aktivitesi yapmanız mümkün. Kayalıklardan yürüyerek gidilen Akvaryum adlı yeri dalgalardan etkilenmediği için daha sık tercih ediliyor.

Yüzüp tüm stresinizi attıktan sonra tabi ki de bir pikniği hak ettiniz demektir. Çilingoz’da fazlasıyla piknik alanı var.  Burada ailenizle birlikte denizin dalgalarının çıkardığı ahenkli sesler ve kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli bir piknik yapmanız mümkün.

Plajın hemen yanında Çilingoz deresi yer alıyor. İnce kumlu 80 m genişliğinde bulunan kumsal, denizi ve gölü birbirinden ayırıyor. Balık tutmayı sevenler için Çilingoz deresi biçilmiş kaftan. Sazan ve kefal gibi balıkları burada avlayabilmeniz mümkün. Burada manzaranın tadını da doyasıya çıkarabilirsiniz. Özellikle bahar ayları tabiatın tüm yeşil tonlarını fotoğraflayabilmeniz adına ideal.

Trekking ve tırmanış sevdalıları için bol bol orman ve trekking parkurları bulunuyor.  Sabahleyin erkenden kalkıp gün boyu keyifli bir trekking yolculuğu ile günü geçirmeniz olası.

Çilingoz Tabiat Parkı’nın tam bir kamp alanı olduğunu söylemeden geçemeyiz. Belki de kamp yapmak buradaki en güzel aktivite. Çilingoz’da bulunan kamp alanlarında kendi çadırınızı getirerek kamp yapmanız mümkün.  Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında kamp aktiviteleri yoğun olduğu için Mayıs ve Haziran ayı kamp yapmak için en ideal aylar.

Çilingoz’da Ne Yenir?

Çilingoz’un birçok piknik alanına sahip olduğundan söz etmiştik. Burada yiyeceklerinizi yanınızda getirerek mangal yapabilmeniz mümkün. Hazırlıksız gelirseniz de hiç endişelenmeyin. Çilingoa Tabiat Parkında her türlü yemeğin yer aldığı restaurant ve büfe tarzı yerler mevcut. Kendiniz balık tutup mangal yapabileceğiniz gibi, buradaki restaurantlarda yapılan balıklarında tadı da oldukça lezzetli.

Çilingoz’da Nerede Kalınır?

Çilingoz genellikle günübirlik gelenlerin tercih ettiği bir yer. Kamp yapmayı sevmiyorsanız, Çilingoz’da konaklama fırsatınız çok da fazla yoktur. Çilingoz’da bulunan bungolavlar Binkılıç Beldesi Çilingoz Bölgesini Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’ne aittir.  Bu yüzden kiralanması yasaktır. Yalnızca ziyaret amaçlı gidilebilmektedir.

Çilingoz Tabiat Parkı Giriş Ücretleri Nelerdir?

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Çilingoz’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yazanlar üzerinden fiyat belirlenmektedir. Buna göre işi başı 5TL, otomobil 15 TL, minibüs 45 TL, çadır yeri 25 TL ve karavan 28 TL’dir.

Hafta içi yorgunluğunuzu atabileceğiniz sakin bir koy arıyorsanız hiç durmadan bavullarınızı hazırlamanın zamanı…

Çilingoz Tabiat Parkı kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz…

Çeviri Çözümleri, çeviri projelerimiz hakkında detaylı bilgi için info@ceviricozumleri.com adreslerinden bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0553 910 31 32 veya 0212 221 45 21 numaralı hatlarımız aracılığıyla müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir