Endüstriyel Otomasyon Teknoloji Alanı Nedir?

Endüstriyel Otomasyon Teknoloji Alanı; covid-19 sürecinin iş üzerindeki etkisi, kriz boyunca istikrarlı bir şekilde devam ediyor ve etmektedir. Hizmet odaklı işlerin sakatlandığı ilk haftalarındaki küresel kapanmadan, e-ticaret sağlayıcılarının yaşadığı olumlu rüzgarlara kadar, her sektör farklı şekilde bu süreçten etkilenmiştir.

Endüstriyel otomasyon teknoloji alanı geliştiricileri ve kullanıcıları için, ortaya çıkan dalgalanma etkisi hem fırsatlar hem de zorluklar sunmuştur. Çevrimiçi siparişlerdeki artış, sektördeki faaliyetler için sağlıklı bir nimet oldu, ancak artan talep, maddi gecikmelerle birleştiğinde tedarik zincirinde sıkıntılara yol açtı. Konu, son aylarda diğer sektörlerde görülen işçi kaybını taklit eden, depolama alanındaki keskin bir işgücü sıkıntısı ile daha da karmaşık bir sürece girmiştir.

 Endüstriyel Otomasyon Teknoloji Alanı Nedir?

Depoda işçi olarak çalışan kişiler diğer kariyerlerine geçerken, otomasyonun gelişen işgücü ortamına belki de en güçlü cevap olduğunu düşünüyorum. Otomasyonu tedarik zincirine dahil etmek, endüstrinin öngörülen büyümesinin aynı hızda kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Bu yeniliklerin insanları işsiz bırakma gibi bir ünü olmasına rağmen, bazı mülk sahibi olan kişilerin depolarında gördüğüm gerçek zamanlı veriler aksini gösteriyor. Son derece yetenekli robotik ve diğer programlanmış makineler, genel olarak üretimi iyileştirirken aynı zamanda artık depolama işi aramayan işçilerin bıraktığı boşluğu doldurabilir.

Depo güvenilirliği otomasyon yoluyla artırılır. Ürünleri depodan kapıya taşımak, güçlü, yüksek düzeyde yapılandırılmış bir tedarik zinciri ağı gerektiren karmaşık bir süreçten oluşmaktadır. Darboğazlardan kaçınmak ve malların tüketicilere zamanında teslim edilmesini sağlamak için şirketler, tedarik zinciri boyunca mantıklı olan çeşitli noktalarda otomasyonu devreye sokmalıdır.

 Otomasyonun Kapsamı Nedir?

Birçok üst düzey Endüstri üretici ve üçüncü taraf lojistik şirketinin, tedarik zinciri operasyonlarını düzene sokmaya yardımcı olmak için yapay zeka, makine öğrenimi, yerine getirme robotiği, teslimat robotları ve tahmine dayalı analitik gibi dijital gelişmeleri benimsemesiyle değişir. Bu teknolojiler, tamamlamak için gereken ayrıntı düzeyi nedeniyle çalışanları yavaşlatan rutin görevlerin üstesinden gelir. Yüksek teknoloji çözümlerinin uygulanması oldukça büyük bir yatırım gerektirse de, ciddi iş gücü kaybının olduğu bir dönemde faydalar neredeyse anında ortaya çıkar.

Ön maliyet, uzun vadede giderleri en aza indirmeye yardımcı olan süreçlerle ve verimliliklerle giderilebilir. Daha fazla verimlilik, daha iyi üretkenliğe yol açar. Otomatik teknolojinin başlangıçtaki daha yüksek maliyeti bazıları için caydırıcı olabilse de, depo çıktısındaki artış önemli bir avantajdır. Süreçlerin otomatikleştirilmesi, genel depo üretkenliğini artırarak zamandan tasarruf sağlayabilir. Bazı endüstriyel kullanıcılar, günlük verimi artırmak ve operasyonları kolaylaştırmak için yenilikçi otomasyon yöntemlerini araştırıyor.

Örneğin, kiracılarımızdan birinin sahip olduğu otomatikleştirilmiş bir depo, karşılaştırılabilir hacimde üç perakende mağazası üretiyor. Başka bir endüstriyel tesis, ürünleri depodan eve taşıyacak robot dağıtım araçlarını test etmeye hazırlanıyor ve diğer otomatik süreçlere uygulanabilecek sermaye kaynaklarından tasarruf sağlıyor.

Endüstriyel Otomasyon Teknoloji alanında günümüzün ileri teknolojileri kullanarak hizmet veren birçok büyük firma kazançlarını kazanç katmaya devam etmektedir.

İlgili Makaleler